Delfzijl en Groningen startplaats landelijke estafette voor humaner vluchtelingenbeleid

Delfzijl en Groningen zijn deze week de Groningse halteplaatsen in een landelijke estafettetocht voor een humaner vluchtelingenbeleid.

Onder de titel ‘Lopend Vuur’ wandelen demonstranten vanuit alle delen van het land naar Den Haag. Daar wordt op verkiezingsdag 17 maart een afsluitende demonstratie gehouden. Het evenement wordt mede georganiseerd door het Vluchtelingencomité Groningen.

‘Protest tegen onmenselijke vluchtelingkampen’

De initiatiefnemers hopen op massale deelname om de landelijke politiek te overtuigen dat er maatschappelijk draagvlak is voor actie tegen ,,de onmenselijke omstandigheden waarin gevluchte mensen moeten overleven in Europa’’, met als meest indringende voorbeeld de situatie rond het door brand verwoeste kamp Moria in Griekenland.

Na aankomst in Groningen wake voor slachtoffers Moria

In Groningen begint de tocht in Delfzijl om dinsdag aan te komen in Groningen. Daar wordt om 17.00 uur een wake gehouden op de Grote Markt voor alle mensen die hun vlucht uit oorlog en onderdrukking niet hebben overleefd. Woensdag gaat de estafette verder via Friesland (Waskemeer) en de dagen daarna onder meer Assen en Zwolle richting Den Haag. Tegelijkertijd starten deelnemers aan de tocht vanuit Zuid-Limburg, Apeldoorn en het Noord-Friese Burgum.