Man (21) steelt auto na proefrit bij autobedrijf Caroutlet Groningen en verdwijnt spoorloos

Na een proefrit zondag eind van de middag keerde een man niet terug naar Caroutlet Groningen aan de Euvelgunnerweg 50 in Groningen. De man blijkt op deze manier vaker auto’s te hebben gestolen.

Mik Delies van Caroutlet Groningen wil de auto, een zwarte Renault Clio, terug. En hij vertrouwt erop dat dat gebeurt. ,,Dit is geen keiharde crimineel, het is een jongen van 21. Eigenlijk kun je het als een soort joyrijden zien.”

Goed vertrouwen

Een auto proefrijden gaat op goed vertrouwen, vertelt Mik en dat vertrouwen is bijna altijd terecht. ,,Dit is één keer eerder gebeurd, maar toen werd de auto de volgende dag alsnog teruggebracht omdat de man die de auto meenam zich bedacht. Verder gaat het altijd goed.”

De man die de auto gisteren heeft gestolen probeerde hetzelfde eerder op de dag bij een collega van Delies. ,,Zij hebben een proefrit met hem gemaakt maar het liep spaak toen de man geen geld kon pinnen. Daarna heeft hij het bij ons geprobeerd. We hebben hem zelfs opgepikt omdat hij met de bus naar ons toe moest komen. Alles moet nu op afspraak en mensen oppikken doen we als service. Dan verwacht je dit niet.”

‘Niets aan de hand’

De man belde de eerste keer met een 06-nummer dat Delies bewaarde. In de zaak gaf de man een ander, zakelijk nummer op. Toen hij wegbleef kregen Delies en zijn collega daarop geen gehoor. ,,Maar dat eerste nummer nam hij wel op. Niets aan de hand, beweerde hij. Toen hij een half uur later ook dat nummer niet opnam wisten we dat het foute boel was.”

Van de politie hoorde Delies dat de man al vaker op deze manier auto’s heeft gestolen.

‘Wie niet terugkomt wordt gezien’

Delies heeft goede hoop dat de auto weer terechtkomt en hoopt dat mensen willen uitkijken naar de zwarte Renault Clio met kenteken 9KLH67. Op zijn Facebookpagina toont hij de gestolen auto en een foto van de ‘boef’ zoals hij de man daar noemt. ‘Wie niet terugkomt wordt gezien’, staat erbij.