Martini Ziekenhuis Groningen verplaatst knieoperaties van zeker 100 patiënten naar Orthoparc Rozendaal bij Arnhem vanwege ruimtegebrek door corona

De komende maanden gaat het Martini Ziekenhuis ruim 100 patiënten met meniscusletsel niet in de eigen operatiekamers opereren maar in het Orthoparc Rozendaal bij Arnhem. De eigen orthopeed en anesthesioloog gaan met patiënten mee.

De operaties worden verplaatst omdat de ruimte in operatiekamers in het Martiniziekenhuis door Covid beperkt is, zo laat het ziekenhuis weten. Eind februari startte de eerste reeks van operaties.

Voorbereiding op de operatie en nabehandeling gebeuren wel in Groningen.

Voor het verplaatsen van knieoperaties is gekozen omdat deze vaak in dagbehandeling kunnen worden gedaan en mensen na de ingreep weer naar huis kunnen. Mensen met meniscusletsel vallen bovendien vaak in een wat jongere leeftijdsgroep en zijn gemakkelijker in staat naar een andere locatie te reizen.

Meer mensen geholpen

‘Doordat we deze groep buiten ons ziekenhuis behandelen, is in ons ziekenhuis juist weer meer ruimte voor operaties die we niet elders uit kunnen voeren. Op deze manier helpen we de komende tijd dus meer mensen’, schrijft het ziekenhuis op haar website.

Tot en met juni 2021 zijn tien operatiedagen gepland met zo’n 10 patiënten per dag. Artsen opereren extra op zaterdagen omdat ze vinden dat patiënten lang genoeg hebben moeten wachten.