Zes partijen gemeenteraad op de bres voor drafsport

GRONINGEN Zes partijen in de Groninger gemeenteraad springen op de bres voor de drafsport in het Groninger Stadspark. VVD, CDA, Stadspartij, 100% Groningen, Student en Stad en PVV vinden dat de drafsport prima kan blijven bestaan binnen de plannen met het Stadspark en de drafbaan die het stadsbestuur recent presenteerde. Dat blijkt uit de toelichting op schriftelijke vragen die ze stellen aan het stadsbestuur.

Zoals gemeld moet de drafsport wijken en is de huurovereenkomst met de drafsportvereniging opgezegd. De paarden moeten plaatsmaken omdat de drafbaan een groen evenemententereein zou moeten worden. Daarnaast zou de drafbaan veel meer toegankelijk moeten worden voor andere stadjers. De zes politieke partijen menen dat dit prima kan, in combinatie met een aantal drafsportmeetings.

De drafbaanvereniging heeft altijd beweerd dat het huurcontract op valse gronden is opgezegd. Stelsemmatig zou het stadsbestuur het onderhoud aan de baan (veel) te duur hebben afgeschilderd, aldus het bestuur van de drafsportvereniging in Groningen. Precies over die kwestie gaan veel van de vragen van de zes partijen. De partijen willen daarom inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om de drafsport in het Stadspark te behouden.