Derde seizoen Meezingcafé VRIJDAG met vier online meezing feestjes (Brul mee met gouwe ouwen en nieuwe hits ook als je niet kunt zingen)

GRONINGEN Na eerdere succesvolle edities organiseert VRIJDAG in de Buurt weer gezellige online Meezingcafés.

VRIJDAG organiseert vanaf 16 april opnieuw een serie online Meezingcafés voor jong en oud. Tijdens het Meezingcafé zingen deelnemers live mee met muzikanten en andere Stadjers. Deelname is gratis en iedereen mag meedoen, ook als je niet kunt zingen!

Livemuziek, heerlijke evergreens en een hoop gezelligheid, dat zijn de muzikale ingrediënten van het online Meezingcafé. Meer dan tien succesvolle edities zorgden al voor een verlichting van eenzaamheid onder gezinnen, ouderen, studenten, koppels en alleenstaanden die door de coronacrisis minder sociale contacten hebben. En vanwege de grote belangstelling lanceert het huis van de amateurkunst wederom een reeks online Meezingcafés.

De eerstvolgende edities zijn op vrijdag 16 april, vrijdag 21 mei en vrijdag 18 juni van 19.30 tot 20.30 uur via Zoom.

Samen zijn in tijden van afstand

,,Ik word altijd enorm blij van de online Meezingcafés”, vertelt organisator en zangeres Isolde van Meerwijk. Samen met haar man Daan van Eijk (piano) verzorgt ze de livemuziek tijdens de cafés. “Het Meezingcafé zorgt ervoor dat we in tijden van afstand toch samen kunnen zijn. Dat geeft niet alleen een gezellige verlichting, maar ook veel plezier.” Wie mee wil doen hoeft niet goed te kunnen zingen, verzekerd Van Meerwijk. “Deelnemers horen elkaar niet zingen, alleen de muzikanten. Maar we zien elkaar wel én je hoort natuurlijk je eventuele huisgenoten!”

Meezingen via Zoom
De online Meezingcafés worden georganiseerd via Zoom. Nog niet bekend met dit programma? VRIJDAG heeft een instructiefilmpje gemaakt hoe je Zoom installeert en gebruikt. Kijk voor de handleiding en meer informatie over de Meezingcafés in de online agenda: bijvrijdag.nl/agenda.

Over VRIJDAG

Iedereen kan meedoen aan kunst en cultuur. Dat is de missie van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. In de gemeente Groningen biedt VRIJDAG cursussen en lessen muziek, theater en beeldende kunst. Ook verzorgen we aanbod voor het onderwijs en zijn we in een aantal wijken actief met cultuurcoaches. In de hele provincie Groningen stimuleren we met POPgroningen popmuziek van Groningse bodem. En via het KultuurLoket (voorheen VRIJDAG Advies) maken we amateurkunst mogelijk met advies, ondersteuning.

Kijk voor meer informatie op bijvrijdag.nl.