Wijsneus ter overname aangeboden

GRONINGEN Beetje jammer, een van de leukste kinderwinkels in de stad Groningen stopt ermee. Tenzij het wordt overgenomen. Het pand aan de stille kant van de Vismarkt staat in elk geval te huur.

Elke Dekker, een van de verkoopsters in Wijsneus, vindt het jammer, maar staat ook wel achter het besluit. Vijftien jaar trekt Wijsneus nu al klanten die op zoek zijn naar kwalitatief hoogwaardige kleding voor jonge (en iets oudere) kinderen. Ook volwassenen komen er graag voor bijzondere, duurzame accesoires. ,,Zeven dagen per week keihard werken”, zo vat Elke samen hoe de winkel in de lucht is gehouden. Het werd in de afgelopen vijftien jaar niet gemakkelijker om de klanten te helpen. ,,Dat heeft ook met internet te maken. Klanten zien iets op internet, willen het meteen hebben en als je het niet hebt liggen, zijn ze weg.”

Dekker hecht juist aan het contact met de klanten. ,,Met corona zag ik ook wel ondernemers met een webshop, die gooiden de kleding op de grond, maakten een foto en zetten het online. Dat je kleding zomaar op de grond gooit, vind ik al bijzonder. Dat past niet bij ons.”

Vijftien jaar geleden begonnen Sannie Mulder en haar vriend Richard met Wijsneus in de Folkingestraat. ,,We wilden iets voor onszelf”, zegt Sannie Mulder. ,,Iets wat er nog niet was. Het werd een winkel met unieke kinderkleding en producten van ontwerpers die nog niet bekend zijn, spulletjes die elders niet te krijgen zijn. Een winkel waar ook vaders naar binnen stappen.” Hoe ze dat is gelukt? ,,Door de stoere uitstraling, denk ik.”

Sinds 2014 zit Wijsneus aan de Vismarkt. Eigenlijk was Wijsneus vanaf het begin een succes. ,,De klant is hier koning. Alles kan.”

Toch stoppen Sannie, Richard en Elke met de winkel. Tot Wijsneus een overnamekandidaat heeft gevonden, of er een huurder is die het winkelpand wil betrekken, is Wijsneus geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 17 uur. Sannie: ,,We zijn met Wijsneus begonnen omdat we dat wilden. We doen altijd wat we willen. Daarom stoppen we nu ook. We hebben nog zoveel andere dingen op ons lijstje staan. Wat? Dat is nog een verrassing...”