Stadse Fratsen - Herrieviaduct

GRONINGEN Je zal maar naast het tijdelijke viaduct over de Paterswoldseweg wonen. Het gammele ding is er neergezet in verband met de zich oeverloos voortslepende aanpak van de Ring Zuid. Iedere keer dat er een vrachtwagen overheen dendert hoor je gerommel dat doet denken aan een onweersbui. Overdag is het nog te doen omdat er op die plek veel verkeer langzaam rijdt, maar ‘s nachts razen de vrachtwagens er onbekommerd overheen. In de buurt slapen ze er slecht van.

Niet dat de bouwers en gemeente van slechte wil zijn, maar een oplossing wil niet opschieten. Ze waren er in november best rap bij om te erkennen dat er iets niet helemaal lekker is met de brug. Maar het is nu april en het lek is nog altijd niet boven. Er werden schermen geplaatst, die leverden niet het gewenste dempende effect. De maximale snelheid ging naar beneden, maar dat sorteert vooral ‘s nachts weinig effect. Vorige week schoot ergens een plaat los, waardoor er aan de herrie die elke auto veroorzaakte nog een blikkerig niet te missen geluidseffect werd toegevoegd.

Kortom, het is huilen met de pet op. Al maanden. Tegen de tijd dat er een afdoende maatregel is bedacht en getest ligt de zuidelijke ring er wel zo’n beetje. Tot die tijd zou het misschien een idee zijn om het vrachtverkeer om te leiden via de westelijke en noordelijke ring. Rondje stad voor vrachtverkeer en een goede nachtrust voor de omwonenden.

Bram Hulzebos