PEN EM (een bedrijf dat elektrische passagiersvluchten wil bevorderen en sneller wil invoeren) vestigt zich op Groningen Airport Eelde

PEN EM, een bedrijf dat zich richt op het bevorderen en versnellen van de introductie van elektrische passagiersvluchten, heeft zich per 1 april op Groningen Airport Eelde gevestigd. PEN EM wil in de toekomst een eigen luchtvaartmaatschappij oprichten, om passagiers nationaal en internationaal op een duurzame manier te vervoeren.

Oprichters van PEN EM zijn Gerben Broekema, Norbert Zoet, Rob Wolleswinkel en Jochem Croon. Alle vier zijn ze ‘luchtvaartprofessionals’.

0.0 Aviation

Croon: ,,Elektrisch vliegen, of zoals wij het noemen 0.0 Aviation, heeft vele voordelen. Het is milieu-efficiënter, het zorgt voor minder overlast en het maakt vliegen op minder drukke routes ook rendabel, waardoor de bereikbaarheid van regio’s wordt verbeterd. Wij zien dit echt als de toekomst voor passagiersvervoer”.

Noord-Nederland koploper in transitie naar duurzaam

Groningen Airport Eelde is een logische plek voor PEN EM, zegt Croon. ,,Op een luchthaven en midden in de waterstofregio van Nederland. Noord-Nederland is koploper in de transitie naar duurzame energiesystemen, met name op het vlak van waterstof, en dat zal optimale synergie opleveren”.