Zoektocht naar de waarheid in Groningse Nacht van de Filosofie (te volgen via livestream vanuit Forum Groningen)

De waarheid is vrijdag 16 april het thema van de achtste editie van de Groningse Nacht van de Filosofie. Plaats van handeling is Forum Groningen. Publiek kan het evenement echter uitsluitend digitaal bijwonen.

Forum Groningen, de faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen en Studium Generale presenteren in de Groningse Nacht van de Filosofie een programma vol filosofische gesprekken en discussies. De zoektocht naar de waarheid, de grap en het goede in de mens staat hierin centraal.

Kwame Appiah neemt coronacrisis onder de loep

De Ghanees-Britse filosoof Kwame Appiah en filosoof Stine Jensen nemen de coronacrisis onder de kosmopolitische loep. Zij gaan daarbij onder meer in op de vraag of we de pandemie als verbonden wereldburgers aanpakken, of dat de problematiek juist voor meer verdeling zorgt.

Verder is Jochem van de Berg, medeoprichter van het satirisch online nieuwsmagazine De Speld, te gast. Hij beantwoordt de vraag of satire een uitweg is in een tijd waarin de waarheid op losse schroeven staat.

Verder spreekt emeritus-hoogleraar Trudy DeHue over de ingrediënten van het wetenschappelijke feit en legt filosofieprofessor Tamer Nawar uit wat filosofen nu eigenlijk bedoelen met ‘waarheid’.

Livestream vanuit Forum Groningen

De Groningse Nacht van de Filosofie duurt van 20.00 tot 23.00 uur. Het programma is live te volgende via een stream vanuit de Rabo Studio en de Newsroom in Forum Groningen.

Tickets zijn tot 16 april 14.00 uur verkrijgbaar op www.forum.nl/filosofie.