Eerste was snel uitverkocht, dus: volgende week donderdagavond is er een extra concert van Douwe Bob in De Oosterpoort

Douwe Bob geeft donderdagavond 15 april een tweede concert in De Oosterpoort in Groningen. Het eerste, woensdagavond, was in mum van tijd uitverkocht. De kaartverkoop is begonnen.

Zijn optredens zijn onderdeel van de pilot-voorstellingen en concerten die in veel Nederlandse steden plaatsvinden. Het publiek zit op anderhalve meter onderlinge afstand. Daardoor passen er maximaal 290 bezoekers in De Oosterpoort.

In de Stadsschouwburg zijn dat er 180. Daar zijn nog wel kaartjes beschikbaar voor de drie voorstellingen van Lebbis, De Bovengrens ll, op dinsdag, woensdag en donderdag. De tickets zijn nog maar net n de verkoop gegaan. Publiek dat een kaartje had gekocht voor 30 april, op de avond dat Lebbis zou optreden volgens de kalender die vóór corona werd opgesteld, ging nu voor. Maar niet iedereen heeft van die voorrang gebruik gemaakt.

Jong is gretiger dan oud

Ook de verkoop voor het klassieke concert van de gebroeders Jussen is op stoom gekomen. Het tempo van de verkoop ligt hier lager dan bij Douwe Bob. Dat is in lijn met eerdere ervaringen, in de periode vorig jaar dat de zalen publiek mochten verwelkomen: de oudere doelgroep zoals die voor klassiek was toen al wat minder gretig dan het jongere publiek.

In Martiniplaza gaat het wel hard met de kaartverkoop voor Pé en Rinus en het Noordpool Orkest (Pé & Rinus goan weer lös, mit bloazers en striekers!). Van de zaal met een maximale bezetting van vierhonderd stoelen is er nog één rij vrij. ,,Toch doen we geen tweede avond”, zegt programmeur Annerie Knol. ,,Eén keer vol is mooi.”

In het Grand Theatre, waar maximaal 65 bezoekers in passen, zijn de voorstellingen van Het Houten Huis (IK eh...ik) en Abhishek Thapar (Cow is cow is a cow) zijn uitverkocht.