Bakfietsen (om kinderen naar school te brengen) gratis lenen bij Groningen Bereikbaar

GRONINGEN Voor iedereen die kinderen vaak met de auto naar school of de kinderopvang brengt, heeft Groningen Bereikbaar al twee jaar de mogelijkheid om hiervoor een week een elektrische bakfiets uit te proberen.

Geïnteresseerden kunnen zo ervaren of het een goed alternatief is voor de auto. Nu zijn er twee nieuwe bakfietsen toegevoegd aan deze actie. Reserveren gaat via groningenbereikbaar.nl/bakfiets.

De twee nieuwe fietsen zijn van Urban Arrow en Bakfiets.nl en kunnen worden opgehaald bij fietsenwinkel Fietsje in de binnenstad van Groningen. Reserveren gaat via de website van Groningen Bereikbaar.

Multifunctioneel

Met een e-bakfiets is een afstand tot zo’n 15 km goed te overbruggen. Bijkomend voordeel is dat het gezond en duurzaam is. Daarnaast is het een veilige manier om de kinderen te vervoeren, er passen meerdere kinderen in de bakfiets en de huif beschermt tegen zon, regen en wind. En handig om daarna mee door te rijden naar het werk of om bijvoorbeeld boodschappen te doen.

Auto's bij scholen

In de spits is het vaak druk op de weg en werkzaamheden kunnen zorgen voor verkeershinder. Ook kan het bij scholen en kinderopvanglocaties erg druk zijn met auto's op de momenten dat de kinderen gebracht of gehaald worden. Daar heb je geen last van als je de elektrische bakfiets pakt.

Proberen?

Iedereen die een week lang gratis een elektrische bakfiets wil proberen als alternatief voor de auto kan gratis meedoen met deze actie. Reserveren gaat via groningenbereikbaar.nl/bakfiets. Door op 'Aanmelden' te klikken en vervolgens als locatie Fietsje Groningen en de gewenste bakfiets te selecteren.