In De Wijert wordt het er niet overzichtelijker op

In De Wijert wordt het er niet overzichtelijker op. Ondoorgrondelijk wazige verkeerssituatie op de Van Lenneplaan. Ook een verkeerskundige dwaling gespot? Laat het weten.

GRONINGEN Het schijnt dat je om als verkeerskundige aan de slag te mogen in dit leven moet beschikken over een vrij bijzondere kronkel. Het grote aantal volkomen ondoorgrondelijke kruispunten in deze stad vormen daarvoor het droevige bewijs. We brengen het levensgevaarijke kruispunt op de kop van de Korreweg in herinnering (afgelopen week weer een voetganger geschept) en ook de driesprong Hoendiep met de Frieschestraatweg is niet te nemen zonder ogen in het achterhoofd.

Recent werd er een (minder gevaarlijk) pareltje toegevoegd aan de collectie verkeerskundige dwalingen. Als je de Van Lenneplaan vanuit het noorden inrijdt, bijvoorbeeld omdat je nietsvermoedend richting de winkelstrip verderop in de straat zou willen, dan stuit je halverwege het noordelijke deel van de Van Lenneplaan op een inrijverbod. Linksaf kan niet. Dat is nu een bouwplaats en wordt een parkeerplaats. Rechtsaf kan ook niet, daar staan geparkeerde auto’s. Keren kan, mits je over een auto met een kleine draaicirkel beschikt, want het is er nogal krap. Het is wel te hopen dat je vervolgens geen tegenligger tegenkomt, want, zoals gezegd, het is smal.

Ook een verkeerskundige dwaling gezien? We zijn benieuwd. Mail: gezinsbode@ndcmediagroep.nl.