Vlaamse kunstenaar Sarah Carlier onderzoekt in Noorderlicht Studio in Groningen de creatieve speelsheid van mensen

De Vlaamse kunstenaar Sarah Carlier neemt van 1 mei tot 27 juni haar intrek in de Noorderlicht Studio in Groningen. Ze werkt in die periode aan haar nieuwe project ‘Muddy Pink Dinosaur’.

Sarah Carlier (1981) gaat in Muddy Pink Dinosaur op zoek naar de creatieve speelsheid die in ieder mens huist. Ze zal gedurende de maand mei in de Noorderlicht Studio werken en mensen ontmoeten. Ook bezoekt ze initiatieven en particuliere musea in de provincie Groningse en voert ze gesprekken op straat.

Bij dit alles is ze steeds op zoek naar kunstzinnige creaties van bewoners en plaatselijke gezelschappen. Een lied, gedicht, schilderij, foto, installatie, een breiwerk of een dans – Carlier is geïnteresseerd in alles wat gemaakt is vanuit de intrinsieke behoefte om te scheppen.

Overzichtstentoonstelling in Noorderlicht Studio

In de loop van haar verblijf verbindt ze alle elementen van haar onderzoek tot een speels, hybride web van nieuw werk, dat constant groeit en verandert. Dit nieuwe werk wordt in november met bestaand werk gecombineerd voor een grote overzichtstentoonstelling in Noorderlicht Studio.

De titel van het project is een ode aan de Afro-Amerikaanse folk artist Mose Tolliver, een grote inspiratiebron voor Carlier.