Nieuwe pakket- en briefautomaten in Groningen. Nooit meer in de rij om een pakketje te versturen

PostNL heeft in Groningen drie nieuwe pakket- en briefautomaten in gebruik genomen in Groningen. Inwoners van Groningen kunnen hier 24 uur per dag, zeven dagen per week pakketten ontvangen en versturen.

De nieuwe pakket- en briefautomaten staan vlakbij de Kruidvat in de Van Imhoffstraat, in de buurt van het tankstation aan de Beethovenlaan op de hoek van de Vechtstraat en de Geulstraat.

De vier meter brede automaten bestaan uit een brievenbus met twee openingen en meerdere (49) pakketkluizen. De automaten zijn geschikt om pakketten te versturen en te ontvangen, op een door de consument zelfgekozen moment.

‘Consumenten winkelen steeds meer online. Ze ontvangen en versturen steeds meer pakketten en willen dat doen waar en wanneer het hen goed uitkomt, zonder in de rij te staan bij een PostNL-punt’, licht formulemanager Linda van der Horst in een persbericht toe.

PostNL startte eind 2016 in Almere een proef met de pakket- en briefautomaat. Inmiddels staan er 149 van deze automaten in Nederland.