Mini-opslagruimtes populair in Groningen: Storage Share verdubbelt de opslaglocatie

Storage Share van de jonge Drentse ondernemers Julian Doorten (31) uit Tiendeveen en Niels van Eck (32) uit Pesse, blijft uitbreiden in het Noorden.

Aan de Osloweg in Groningen zijn 35 extra opslagunits van in totaal 300 m2 gebouwd. Na de opening in 2019 had het bedrijf haar Groningse opslaglocatie vorig jaar al met 300% uitgebreid. Om aan de vraag naar opslagruimte te voldoen is de capaciteit nogmaals uitgebreid.

Vraag naar opslagruimte

“Toen wij in 2019 begonnen hadden we dit ook niet verwacht. Wellicht heeft het te maken met de krapte op de huizenmarkt waardoor mensen soms genoodzaakt zijn om hun spullen op te slaan”, aldus Julian Doorten.

Aan de Osloweg huurt Storage Share inmiddels 1200 vierkante meter. Het gaat om een showroom van voormalig keukenspeciaalzaak Oudman. Storage Share heeft het pand omgebouwd naar mini miniopslagruimtes. “Halverwege vorig jaar hebben we 135 ruimtes aan ons aanbod toegevoegd in Groningen, maar die waren begin dit jaar alweer allemaal verhuurd”, vertelt Doorten. “Daarom hebben we nu besloten om de capaciteit verder te vergroten”.

Uitbreidingen

De jonge ondernemers uit Drenthe timmeren hard aan de weg. Inmiddels is hun bedrijfje geen startup meer, zeggen ze. ,,We hebben in maart en april de uitbreidingen gedaan in Groningen, Hoogeveen, Leeuwarden, Drachten en Diemen."