A day at the races (drafbaan Stadspark Groningen) | Herinnerings in beeld

GRONINGEN De geschiedenis van Groningen in beeld gebracht door de Groninger Archieven en het Noordelijk Scheepvaartmuseum/Museum aan de A. Deze week: A day at the races (drafbaan Stadspark).

A Day at the Races ‘popt up’ in mijn hoofd bij het zien deze foto. Excusez les mots, maar we gaan toch de Angelsaksische kant uit. De Amerikaanse filmkomedie, met de Marx Brothers, komt uit in 1937.

Première in Cinema Palace

Een dag op de renbaan beleeft zijn Groningse première het voorjaar daarop in Cinema Palace, Sienema Palasee voor de gewone Stadjer, aan de zuidzijde van de Grote Markt. Tegenwoordig, hopelijk over een tijdje nog altijd, WERKMAN eten, drinken, dansen en nog wat.

Bijna veertig jaar later (1976) komt Queen met een gelijknamige langspeelplaat. De LP maakt met onder andere Status Quo Live en Hotel California, deel uit van de winteropruiming bij Casa Musica (f 14,90). Deze platenzaak zat ’s winters in ijssalon Talamini. Toevallig ook aan de zuidkant van de Grote Markt, vier panden verder dan de in de jaren zestig geheel vernieuwde bioscoop.

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.beeldbankgroningen.nl.

Michael Hermse