Kinderen uit de Korrewegwijk en De Hoogte in Groningen overhandigen wijkwethouder Carine Bloemhoff de eerste kinderkrant: 'Onze wereldkrant'

Wijkwethouder Carine Bloemhoff kreeg woensdag uit handen van een heuse kinderredactie, het eerste exemplaar van Onze WereldKrant, gemaakt voor en door kinderen uit de Korrewegwijk en De Hoogte.

De kinderen, acht enthousiaste meiden uit de groepen 6, 7 en 8, bedachten de naam, schrijven de krant vol en denken mee over de vormgeving. Na de zomervakantie verschijnt kinderkrant nummer twee. Bij een succesvol resultaat en goed ontvangst van de krant, wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn in 2022.

Dromen verzamelen

De kinderkant is een initiatief van Mooie Wijken: de wijkvernieuwing gemeente Groningen en bewonerscoöperatie GoeieBuurt. In Mooie Wijken staan de wensen van kinderen centraal. Zo worden bijvoorbeeld dromen van kinderen in de wijken verzameld en daar waar kan gerealiseerd door het team Kinderdromen durven doen. Met de krant wil Mooie Wijken ook bijdragen aan het leesplezier van kinderen en daardoor aan hun taalontwikkeling.