Drafsport hoopt op doorstart

GRONINGEN De Koninklijke Harddraverij- en Renvereniging (KHRV) Groningen hoopt op een doorstart, ookal loopt het huurcontract met de gemeente dit jaar af.

Zoals gemeld sneuvelde een poging van de KHRV om de ontruiming tegen te gaan bij de rechter, maar volgens de vereniging hoeft dit niet het einde te betekenen van de draverijen op de drafbaan. De gemeente Groningen wil van de drafsport af omdat de drafbaan een evenemententerrein moet worden waarop volop activiteiten worden georganiseerd en van tijd tot tijd mega-evenementen moeten plaatsvinden.

Volgens Kees de Bock van de KHRV hoeft de drafsport de gemeentelijke ambities niet in de weg te zitten.

De vereniging heeft een plan Drafsport 2.0 opgesteld dat voorziet in een combinatie van de drafsportagenda met de evenementenagenda. In dit plan zijn het juryhuisje en de jurybaan en zandbaan aan de binnenkant van de sintelbaan niet nodig. Het plan zou daarom naadloos gecombineerd kunnen worden met de gemeentelijke ambitie om (ook) kleinere evenemnten op de Drafbaan mogelijk te maken, aldus de KHRV.

Bij vrijwel alle oppositiepartijen in de Groninger gemeenteraad leven vragen over de onderbouwing voor het stopzetten van de drafsport in Groningen. De partijen willlen weten hoe het stadsbestuur is omgesprongen met de informatievoorziening aan de raad. ,,Zolang die onderbouwing niet is gegeven, vecht de KHRV nog steeds door voor behoud”, aldus De Bock.