Er mag weer wat meer!

GRONINGEN Er mag weer wat meer! De café’s, de restaurants, het Groninger Museum, het casino, de bioscopen en niet te vergeten de sportkantines mogen weer open.

Het eerste weekend van de versoepelde lockdown was het ín de kroegen en restaurants nog vrij rustig. Logisch: het was terrasweer. Milotte van der Schoor heeft haar ouders over uit Emmen. Samen met haar ouders en vriend zijn ze bezig met een meergangendiner op tal van plekken in de stad. Begonnen bij Rabenhaupt, toen aan het bier bij Mout aan het Zuiderdiep en nu een paar deuren verderop bij Bar 1672 (voorheen Roezemoes) hebben ze net de oesters achter de kiezen. ,,En zometeen gaan we weer verder kijken.”

Bij Bar 1672 zijn ze blij met de gasten op het terras en nu ook ín de zaak. De zwerik, de eendenlevertjes, de charcuterie, de bubbels en de cocktails zwieren op de dienbladen door de zaak.

Bij het Groninger Forum kunnen de mensen ook hun lol weer op. Eindelijk weer een film bekijken! Meervoudig Oscarwinnaar Nomadland blijkt populair en is op de zaterdag een paar keer uitverkocht. Voor aanvang staan er zelfs rijen voor de deur, een fenomeen dat vrij zeldzaam is in meer alledaagse tijden. Nu zijn de zalen ook iets eerder uitverkocht dan anders omdat er niet meer dan vijftig mensen naar binnen mogen.

Ook het Groninger Museum begon de versoepelingen goed. Koningin Máxima opende vorige week dinsdag De Kinderbiënnale. Zaterdag kon het publiek de door dertig Groningse kinderen samengestelde expositie bekijken, maar niet nadat cultuurwethouder Paul de Rook en gedeputeerde Mirjam Wulfse het museum feestelijk hadden heropend.