Zo wordt je huis meer geld waard!

Aangeboden door: abnamro.nl

De huizenprijzen zijn enorm hoog en er lijkt maar geen einde te komen aan de stijgingen van de prijzen. Maar je kunt dit proces zelfs nog wat verder versnellen voor je eigen huis, door ervoor te zorgen dat je woning meer waard wordt. Aanpassingen aan je woning kunnen er voor zorgen dat de woningwaarde stijgt.

Hier geven we je een aantal tips voor wat je kunt doen om de waarde van je huis te verhogen.

Plaats een dakkapel

Heb je een zolder of een verdieping waar de schuinte van het dak de leefruimte beperkt? Dan kun je ervoor kiezen om een dakkapel te plaatsen. Daarmee vergroot je in één klap het vloeroppervlak van die kamer. Zo kun je naast je rommelzolder dus prima een extra slaapkamer realiseren. Combineer het eventueel ook meteen met rolluiken aan de buitenzijde. Zo houd je de zon overdag goed tegen (mocht dat nodig zijn) en kun je de kamer ook heel goed verduisteren om onbezorgd te kunnen slapen. Je moet er natuurlijk wel een investering voor doen. Mocht je spaarsaldo niet toereikend zijn dan kun je overwegen om een lening aan te vragen. Dit kan wellicht een oplossing bieden om de kosten te kunnen betalen. Ook het verhogen van je hypotheek kan misschien een mogelijkheid zijn.

Bouw een gedeelte aan je huis

Is je tuin groot genoeg en je woonkamer net iets te klein? Onderzoek dan de mogelijkheden van het plaatsen van een aanbouw of uitbouw. Een paar meter extra en dan over de volle breedte van je huis gaat echt enorm schelen in vierkante woonmeters. Of misschien dat een serre al zorgt voor de extra ruimte die je nodig hebt, zodat je voortaan heerlijk in je tuinkamer van een kopje koffie en het lezen van je krantje kunt genieten.

Zorg voor energiebesparende maatregelen

In de eerste plaats doe je het natuurlijk voor het milieu, maar door energiebesparende maatregelen aan je huis toe te voegen, verhoog je zeer waarschijnlijk ook de waarde van je woning. Plaats zonnepanelen op het dak (handig als ze daar toch al bezig zijn voor de dakkapel), zorg dat alle ramen voorzien zijn van H++ glas of kies voor spouwmuurisolatie en eventueel een warmtepomp. Bovendien kunnen de maandelijkse vaste lasten minder worden, omdat je wellicht minder gaat betalen aan bijvoorbeeld stroom en gas.

Weet je al wat jij gaat doen om de woningwaarde nog verder te verhogen?