Hoe laat je een scheiding goed verlopen?

Aangeboden door: descheidingsmediator.nl

Als je gaat scheiden komt er veel bij kijken. De aanvraag van de scheiding, de inboedelverdeling en eventueel ook partneralimentatie. Als jullie samen kinderen hebben komt er kinderalimentatie bij kijken.

Tijdens een scheiding komt ook woede, teleurstelling en een hoop emoties naar boven, hierdoor kan alles nog knap lastig worden en zeker als het niet jouw keuze was. Dé scheidingsmediator kan je hierbij helpen. Ga je scheiden dan moet je ook een advocaat regelen en eventueel iemand die je kan helpen met andere problemen waarmee de advocaat je niet mee kan helpen.

Welke stappen moet je zetten als je gaat scheiden?

Heb je het alleen besloten of samen, je moet het altijd aan je partner vertellen. Nadat je dit hebt verteld zijn er een hoop andere stappen die jullie  moeten ondergaan. 

  • Zoek de juiste hulp voor je scheiding 
  • Vraag de scheiding aan
  • Maak een financieel plan 
  • Maak afspraken over de kinderen
  • Ga naar de rechter
  • Maak de scheiding definitief

De eerste stap is het moeilijkst, het vertellen aan je partner, je weet nooit hoe je partner hierop reageert. Het kan zijn dat je partner het hier helemaal niet mee eens en dit zal de situatie nog moeilijker maken, als je partner meteen akkoord gaat is dit al geregeld.

Een scheidingsmediator

Niet iedereen wil de scheidingsmediator inschakelen, maar je wilt dat alles zo soepel mogelijk verloopt zonder te veel ruzie, toch? De scheidingsmediator kan je hierbij helpen, samen met je partner gaan jullie aan de slag. Hier maken jullie afspraken over de kinderen, alimentatie en nog veel meer, de scheidingsmediator kan jullie op emotioneel gebied helpen de scheiding goed af te ronden. Zijn er kinderen bij betrokken dan is het van alle belang dat je goed met elkaar blijft praten. Het vinden van een scheidingsmediator is niet zo moeilijk, je kunt de Mediator Amsterdam opzoeken voor mediators bij jouw in de buurt, let wel op als je op Mediator Amsterdam zoekt kan het zijn dat je ook andere mediators vindt. 

Overnemen, verdelen en kosten maken

Nu wonen jullie samen in één huis maar dat duurt niet lang meer, een van jullie moet een ander huis zoeken, of je gaat allebei het huis uit, verkoopt het en deelt de winst. Voordat je een beslissing maakt moet je de opties bekijken en of het financieel haalbaar is. Hebben jullie kinderen? Dan kan een van jullie in hetzelfde huis blijven, voor hen verandert er namelijk al een heleboel en om ze dan ook nog eens mee te nemen naar een compleet andere buurt is niet verstandig.

Een scheiding kost veel geld, een advocaat, rechtbank en nog veel meer. Heb je alles samen opgebouwd dan zijn de kosten hoger om te scheiden. Ben je getrouwd in gemeenschap van goederen dan moet de inboedel en boedel namelijk volledig verdeeld worden, alles van in en rondom het huis, net als lijfrenten en banktegoeden. Hierover kan onenigheid komen, dus zorg dat dit goed is geregeld met de hulp van een mediator in Amsterdam. De verdeling van het pensioen is heel belangrijk, kijk hier goed naar om fouten te voorkomen.