Zo regel je voordeliger en sneller internet in Groningen

Aangeboden door: providercheck.nl

De rekening van internet wordt maandelijks van je rekening afgeschreven, daar heb je geen omkijken meer naar. Maar wat nou als we je vertellen dat de kans groot is dat je per maand een stuk voordeliger uit kan zijn, dat misschien ook nog wel voor sneller internet?

We vertellen je hoe je dit razendsnel kunt checken en hoe je tevens ziet of er al glasvezel internet beschikbaar is op jouw adres.

Start met vergelijken

Om voordeliger en sneller internet te krijgen is het een kwestie van vergelijken. Natuurlijk heb je geen zin om alle aanbieders af te zoeken naar het voordeligste abonnement. Gelukkig is daar de website Providercheck.nl. Je kunt hier internet vergelijken aan de hand van een postcodecheck. Vul jouw Groningse postcode in en ontdek direct de aanbiedingen op jouw adres.

Nieuwe klant = korting pakken

Heb je de abonnementsmogelijkheden gecheckt? Grote kans dat je stukken voordeliger uit bent. Dat komt omdat je als nieuwe klant enorme korting pakt. Providers doen namelijk maar wat graag hun best om nieuwe klanten binnen te halen. Kortingen tot 50% in de eerste maanden van je nieuwe abo zijn dan ook geen uitzondering.

TIP: na afloop van je contract ga je weer opnieuw vergelijken en overstappen om opnieuw korting te pakken. Doe je dit niet, dan ga je de volle mep betalen. Zonde natuurlijk. Bovendien gaat overstappen erg eenvoudig dankzij de overstapservice die providers aanbieden. Vul je gegevens in en je nieuwe provider regelt de afhandeling met je voorgaande provider.

Met leuke welkomstpresentjes

Naast korting krijg je vaak ook nog toffe presentjes. Hierbij kun je denken aan gratis wifi-boosters, extra data op je mobiele abonnement of een gratis tv-pakket. Dat is natuurlijk ideaal en zorgt ervoor dat het mes aan twee kanten snijdt, want zo bespaar je bijvoorbeeld weer op de kosten van je telefoonabonnement of op een streamingsdienst. In de vergelijker zie je dan ook direct welke cadeaus je ontvangt bij de oversluiting naar een van de verschillende providers. Neem deze extra voordelen dan ook mee in je keuze wanneer je een nieuw internetabonnement afsluit.

Glasvezel in Groningen

Er is zeker een mogelijkheid dat er ondertussen al glasvezel beschikbaar is op jouw adres. In januari 2020 begin KPN NetwerkNL al met de voorbereidingen van de aanleg in Groningen Noordoost. ‘De gemeente Groningen is kartrekker voor de digitaliseren van Noord-Nederland. De aanleg van een glasvezelnetwerk past hier dan ook goed in’, aldus Paul de Rook (Wethouder Economische Zaken gemeente Groningen). Het doel is om ruim 88.000 huishoudens de komende jaren te voorzien van een glasvezelaansluiting. In de vergelijker zie je direct of glasvezel op jouw adres tot de mogelijkheden behoort.