5 redenen om een fraaie overkapping in je tuin te laten plaatsen

Aangeboden door: verasol.nl

Wanneer je woning hebt met een mooie tuin, dan is het logisch dat je ook daadwerkelijk het genot wilt ervaren dat een tuin je kan geven. Een eigen tuin biedt immers de gelegenheid om met volop privacy, in de eigen ‘bubbel’, van het buitenleven te genieten.

Jammer genoeg werken in landen als Nederland de weersomstandigheden echter niet altijd mee. Als je jaarlijks op meer dagen op comfortabele wijze in je tuin wilt kunnen ontspannen is het laten plaatsen van een overkapping (ook wel veranda genoemd) zeker het overwegen waard. Hieronder lees je welke vijf voordelen het realiseren van zo’n overkapping met zich meebrengt.

Beschutting

Zoals we hierboven al suggereerden is het belangrijkste voordeel van een overkapping in de tuin dat je beter voorbereid bent op bepaalde weersomstandigheden. Je hebt met name voordeel van een overkapping als het waait of regent, maar verder niet dermate koud is dat je niet buiten kunt zitten. Onder de overkapping heb je immers geen of nauwelijks last van regen en wind. Dit verhoogt automatisch het aantal dagen dat je heerlijk buiten kunt toeven.

Zonwerend

In Nederland komen heel hete dagen nog altijd relatief weinig voor, maar als het zover is, dan zul je blij zijn als je een overkapping in de tuin hebt laten aanbrengen. Deze overkapping kan er namelijk voor zorgen dat felle zonnestralen enigszins geblokkeerd worden waardoor jij lekker in de schaduw zit. Is de overkapping tegen de woning aan gebouwd, dan zorgt deze er ook nog eens voor dat het binnenshuis iets minder warm wordt.

Extra opslagruimte

Als je een overkapping van een redelijk tot groot formaat hebt, dan profiteer je automatisch ook van extra opslagruimte. Onder je overkapping liggen spullen namelijk in principe droog en beschermd. Met name tuingereedschappen, buitenspeelgoed, sportattributen en onderdelen van een tuinset zouden uitstekend opgeslagen kunnen worden onder je overkapping.

Grote uitbreidingsmogelijkheden

Wanneer je eenmaal een overkapping hebt laten aanbrengen, dan kun je er later altijd nog voor kiezen deze constructie uit te breiden. De meest logische stap zou hierbij zijn om het geheel door middel van glazen wanden dicht te maken. Is de overkapping tegen de woning aan gebouwd, dan realiseer je op die manier als het ware een uitbouw in de vorm van een heuse serre.

Verhoging woningwaarde

Tenslotte dien je niet te onderschatten wat het laten aanbrengen van een fraai ogende, onderhoudsvriendelijke en duurzame overkapping doet met de waarde van je woning als geheel. Je huis wordt door deze toevoeging simpelweg meer waard. Hier kun je veel profijt van hebben wanneer je je huis verkoopt. Zo bezien kun je het aanschaffen van een overkapping ook zien als investering die zich later weer terugverdient.