Richting het eind van het jaar kopen mensen massaal nieuwe meubels

Aangeboden door: tv-meubels.nl

Nu het buiten kouder en al eerder donker wordt, betekent dit dat mensen een groot deel van de dag binnen doorbrengen. Voor veel huishoudens het moment waarop ze inzien, dat er iets moet veranderen aan het interieur.

De een kiest voor nieuwe accessoires, de ander gaat voor de aanschaf van een nieuw tv meubel. Niet alleen het feit dat verouderde elementen in het interieur opvallen als we voornamelijk binnen zijn speelt een rol. Ook worden meubels richting het eind van het jaar vaak met een hoge korting verkocht. Winkeliers proberen het oude assortiment in deze periode te verkopen, voordat zij de nieuwe producten in de winkel leggen.

Maatwerk meubels in trek bij veel mensen

Bij het vervangen van een oude tv kast of bijvoorbeeld een dressoir, wordt vaak geprobeerd een meubel van nagenoeg dezelfde afmetingen aan te kopen. Achter de bestaande tv kast zullen boorgaten zichtbaar zijn. In het bijzonder, wanneer het meubelstuk voorheen is opgehangen aan de muur. Je wilt voorkomen dat deze gaten zichtbaar zijn na het vervangen van het meubelstuk. Het vullen van gaten kan een optie zijn. Nadeel hiervan is dat de kleur op de wand of bijvoorbeeld het behang vaak al iets verkleurd is door de jaren heen. Het maakt dat je de gaten altijd blijft zien. Om een meubel van ongeveer hetzelfde formaat te vinden, kiezen veel huishoudens tegenwoordig voor maatwerk. Het hoeft niet veel duurder te zijn dan een meubel met een standaardmaat.

Oude meubels verkopen of gratis aanbieden

Breng oude meubels niet direct naar de vuilstort. De vraag naar tweedehands meubels is de afgelopen anderhalf tot twee jaar toegenomen. Doordat mensen meer thuis zijn, hebben ze meer tijd over. Voor de een betekent dit dat er tijd is om een muziekinstrument te leren spelen of bijvoorbeeld meer te sporten. Anderen zijn aan de slag gegaan met het leren klussen in en rondom hun huis. Onderdeel van het klussen kan het opknappen van oude meubels zijn. Door je eigen oude meubels te koop aan te bieden aan een hobbyist, krijgt het meubelstuk een tweede leven. Soms wordt het meubel enkel gebruikt voor de onderdelen of het hout.

Meubels online kopen door oplopende besmettingen

Doordat de besmettingen momenteel sterk oplopen, kopen de meeste huishoudens hun nieuwe meubels online. Niet alleen is de kans op een besmetting met het coronavirus op deze manier het kleinst. Ook heb je online keuze uit een breed scala aan meubels. Vaak is die keuze veel ruimer dan in een fysieke winkel. Je vergelijkt eenvoudig meubels bij verschillende aanbieders op het internet. Zeker bij maatwerk is het minder belangrijk dat je een meubel vooraf bekeken hebt. Een maatwerk meubel zal immers ook niet bij een fysieke winkel in de showroom staan.