Schade aan asfalt noordelijke rijbaan Ring Zuid in Groningen. Weg komend weekend dicht voor reparatie- en asfalteringswerkzaamheden

Aannemerscombinatie Herepoort vervangt en repareert komend weekend delen van de noordelijke rijbaan van de zuidelijke ringweg in Groningen. Ring Zuid wordt hiervoor vanaf knooppunt Euvelgunne tot de afrit afgesloten.

Het asfalt moet vervangen dan wel gerepareerd worden omdat het ter hoogte van de Meeuwerderbaan beschadigd is.

De reparatiewerkzaamheden beginnen vrijdag om 22.00 uur en duren naar verwachting tot zondag. De zondag staat in het teken van het verwijderen van het oude asfalt. Deze werkzaamheden, die geluidshinder geven, duren tot ongeveer 19.00 uur. Mocht het later worden, worden omwonenden hierover per SMS geïnformeerd.

Zodra het oude asfalt verwijderd is, wordt opnieuw geasfalteerd. Dit duurt tot in de vroege ochtend (06.00 uur).

Afsluiting Ring Zuid

De zuidelijke ringweg is van vrijdag 26 november 22.00 uur tot maandag 29 november 06.00 uur afgesloten voor verkeer. Het gaat om de rijrichting naar het westen, vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de afrit Hereweg.

Verkeer vanuit het oosten (A7) wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg. De oprit vanaf de Hereweg richting Julianaplein is wel open.