Dit zijn de beste tips voor het verplaatsen van je bruiloft

Aangeboden door: weddingspaces.com

Zouden jij en je partner dit jaar trouwen, maar gooiden de maatregelen rondom het coronavirus roet in het eten? Dat is flink balen natuurlijk, maar het is volkomen logisch dat jij en je partner niet willen trouwen met allerlei beperkingen. Als dit het geval is, zit er dan ook nog maar één ding op: de bruiloft verplaatsen.

Dat is uiteraard niet leuk, maar misschien wel de beste optie. Maar hoe doe je dat, zo’n bruiloft verplaatsen? Wij geven je in dit artikel wat handige tips!

Bespreek jullie wensen met elkaar

Als jullie hebben besloten om de bruiloft te verplaatsen, dan is het goed om even met elkaar om de tafel te gaan zitten. Bespreek jullie wensen met elkaar, want er moet over best wat dingen nagedacht worden. Bijvoorbeeld of jullie nog hetzelfde jaar willen trouwen, of dat jullie er geen probleem mee hebben als het een stuk later wordt. Ook moeten jullie nadenken of jullie willen trouwen op een speciale datum, zoals jullie normaal gesproken misschien zouden doen als de bruiloft door zou gaan. Welke periode willen jullie trouwen, en willen jullie het klein of juist groots vieren: het zijn allemaal dingen om over na te denken. Zet dit dus vooral overzichtelijk op een rijtje als jullie het hierover eens zijn.

Trouwleveranciers benaderen

Wat belangrijk is om te doen als jullie hebben besloten om de bruiloft te verplaatsen, is het benaderen van alle trouwleveranciers. Maak een helder lijstje met de trouwleveranciers die je in de eerste instantie had geregeld voor jullie bruiloft, zodat je geen belangrijke leveranciers vergeet. Breng jouw trouwleveranciers op de hoogte van het nieuws dat jullie de bruiloft willen verplaatsen. Vraag hierbij altijd naar de voorwaarden voor het verplaatsen van een bruiloft. Zitten jullie aan een bepaalde trouwleverancier vast of kunnen jullie desnoods ook voor een andere leverancier gaan voor de nieuwe datum? Het zijn belangrijke dingen om te weten om de bruiloft te reorganiseren. Mochten jullie een nieuwe trouwlocatie zoeken voor jullie nieuwe datum, kijk dan vooral eens bij Weddingspaces voor leuke mogelijkheden.

Nieuwe trouwdatum kiezen

Ook niet geheel onbelangrijk: het kiezen van een nieuwe trouwdatum. En dit is een onderdeel van de bruiloftsplanning dat best even wat tijd en moeite in beslag kan nemen. Ten eerste is het belangrijk om te bepalen wanneer jullie graag willen trouwen. Willen jullie trouwen in de lente, zomer, herfst of winter? Zodra jullie dit bepaald hebben, kan het makkelijker worden om een maand en dag uit te kiezen. Uiteraard is het eerst goed om te informeren bij jouw trouwleveranciers welke dagen zij nog niet volgeboekt zijn. Hopelijk komt er een datum uit waarbij alle trouwleveranciers beschikbaar zijn. Als er een bepaalde datum uitrolt en jullie zijn het hierover eens, leg dit dan zo snel mogelijk vast!

Je gasten op de hoogte brengen

Als je bovenstaande stappen hebt gevolgd, zijn de belangrijkste dingen geregeld. Nu is het hoog tijd om de bruiloftsgasten op de hoogte te brengen. Dit kun je doen door een nieuwe save the date naar hen te sturen. Doe dit ruim van tevoren, zodat jouw gasten goed rekening kunnen houden met de nieuwe datum. Of je het nu via de post of via de e-mail kenbaar maakt bij je gasten, dat maakt niet uit. Zolang zij er maar tijdig vanaf weten dat de bruiloft verplaatst wordt naar een nieuwe datum.

Of je nu gaat trouwen in Groningen, Utrecht, Amsterdam of een compleet andere locatie: bij het verplaatsen van een bruiloft komt flink wat kijken. Deze bovenstaande stappen kunnen jou erbij helpen om dit proces goed te laten verlopen. Hoewel het in de eerste instantie natuurlijk flink balen is dat de bruiloft verplaatst moet worden, zal het uiteraard nog gewoon plaatsvinden. Het wordt dan ook vast een onvergetelijke dag!