Sleutelen aan auto’s nieuwe hobby van veel jongeren

Aangeboden door: autopartsonline.nl

Jongeren vinden het niet alleen leuk om aan een eigen auto te sleutelen. Ook is het veel voordeliger om onderdelen zelf aan te schaffen en deze vervolgens direct te monteren.

Online een remklauw voor een Audi A3 of bijvoorbeeld Toyota Yaris kopen, om deze vervolgens zelf te monteren: het is de nieuwe hobby van veel jongeren. Op internet zijn verschillende webwinkels te vinden, die de onderdelen aanbieden. In veel gevallen heeft men ze al binnen een paar werkdagen in huis. Ideaal, wanneer er in het weekend geklust moet gaan worden! Overigens is niet alleen het sleutelen aan auto’s populair onder jongeren. Ze kiezen er ook geregeld voor om bijvoorbeeld een scooter of brommer te vernieuwen met nieuwe onderdelen.

Met handige instructievideo’s aan de slag met de auto

Nadat de onderdelen op een website als Autopartsonline.nl besteld zijn, wordt er vaak een video bekeken om te zien hoe een onderdeel gemonteerd moet worden. Op een platform als YouTube zijn handige video’s te vinden, waarin dit stapsgewijs wordt toegelicht. Ook vind je online verschillende stappenplannen, die nauwkeurig beschrijven hoe een onderdeel vervangen kan worden. Niet alle onderdelen zijn even gemakkelijk zelf te vernieuwen. Voor sommige onderdelen in de auto blijft het noodzakelijk om een garage te bezoeken. Overigens kan het ook in dat geval interessant zijn om het onderdeel zelf te kopen. Het bespaart je de marge, die een garage soms in rekening brengt over de losse onderdelen.

Oude meubels opkopen en opknappen

Niet alleen het sleutelen aan auto’s en scooters is een hobby waaraan veel jongeren zijn begonnen in de afgelopen anderhalf jaar. Ook het opknappen van oude meubels is er een voorbeeld van. Jongeren kopen versleten meubels op via een website als Marktplaats of in groepen op Facebook, om deze vervolgens op te knappen en weer te verkopen. Het levert ze niet alleen een fijn tijdverdrijf op, maar soms ook een forse marge. Het schuren van een oude houten tafel of kast en het opnieuw lakken hiervan doet veel met de uitstraling van het meubelstuk en daarmee met hetgeen mensen bereid zijn ervoor te betalen.

Pandemie laat jongeren nieuwe hobby’s zoeken

Het is niet gek dat jongeren de afgelopen twee jaar op zoek zijn gegaan naar nieuwe hobby’s. De pandemie en de daarmee gepaard gaande sluiting van de horeca en de invoering van de avondklok hebben er een grote invloed op gehad. Jongeren zoeken naar andere manieren om zich te vermaken, nu uitgaan en het organiseren van feesten lastig is. Daarbij verloren veel jongeren hun baantje in de evenementensector en horecabranche. Met name in kleinere dorpen tussen de weilanden heeft men de ruimte om aan de slag te gaan met het sleutelen aan auto’s en meubels.