Netwerkruimte maximaliseren met server racks

Aangeboden door: serverkast.com

Om de netwerkruimte te maximaliseren en te besparen op de vloeroppervlakte van een datacenter, kiezen steeds meer bedrijven voor het gebruik van server racks. In een server rack worden netwerkkabels verticaal gelegd, niet horizontaal over de hele vloer.

Server racks zorgen ook voor een grotere dichtheid, wat betekent dat er meer servers in een bepaalde ruimte passen. Dit wordt gedaan door rijen racks op elkaar te stapelen en de servers op elk rack naast elkaar te stapelen in plaats van op elkaar.

Wat doet een server rack?

Een server rack is een metalen behuizing die plaats biedt aan een of meer computerservers. Een serverbox is de behuizing aan de buitenkant van de rackkast. Server racks worden meestal gebouwd met 19 inch diepe, 12 inch brede ruimtes, die worden gecreëerd door het rack te verdelen in "rijen" met verticale componenten van verschillende grootte. Elke verticale component wordt een "eenheid" genoemd. De backplanes aan weerszijden van het rek worden vaak "zijkanten" van het rek genoemd. De open ruimte voor deze backplanes wordt meestal een "bay" of soms een "half-bay" genoemd.

Wat is de beste manier om geld uit te geven aan jouw netwerkapparatuur?

Netwerkapparatuur bepaalt het vermogen van jouw bedrijf om te communiceren en informatie te delen. Een goed verbonden netwerk kan de productiviteit en efficiëntie van jouw bedrijf verbeteren. Het is dus belangrijk dat je de juiste apparatuur aanschaft voor jouw kleine onderneming.

Verschillende soorten netwerkapparatuur die u mogelijk in uw datacenter wilt hebben

Er zijn veel verschillende opties voor netwerken en servers die je in een datacenter kunt hebben. Welke verschillende soorten netwerkapparatuur je in jouw datacenter wilt hebben, hangt af van de behoeften van jouw bedrijf. Als je bijvoorbeeld snelle verbindingen met internet en andere netwerken nodig heeft, zou je een router willen gebruiken. Als je thuis of op het werk met mensen wilt praten of videochatten, dan is een firewall essentieel voor de ontwerpvereisten van jouw computerdatacenter.