5x relatiegeschenken trends voor 2022

Aangeboden door: Gift Campaign

Het einde van het jaar is in zicht. Een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar, maar ook om alvast vooruit te kijken naar je zakelijke doelen voor 2022. Wat hoop jij als ondernemer komend jaar te bereiken? Wellicht is een van jouw aandachtspunten het vergroten van klantloyaliteit. Hiermee behaal je namelijk een hoop voordelen!

Een middel om dit te versterken is het werken met relatiegeschenken. Wil je dit graag goed aanpakken en zo voorkomen dat het geschenk linea recta in de prullenbak verschijnt? Lees dan de 5 trends voor 2022 voor relatiegeschenken.

1. Duurzame relatiegeschenken

Duurzaamheid wordt steeds meer en meer belangrijk. Zowel op privé als op zakelijk vlak. We zien een tendens waarbij men bij iedere keuze die hij of zij maakt goed nadenkt over de impact op het milieu. Dit geldt ook voor relatiegeschenken. In 2021 waren de duurzame relatiegeschenken erg populair. Deze trend zet zich voort in 2022. Een slimme zet, want de consument waardeert duurzame bedrijven meer. Duurzame relatiegeschenken hebben een hogere status dan een niet duurzaam alternatief. Zo blijkt uit een onderzoek dat een duurzaam product ten opzichte van een conventioneel product als 3% meer aantrekkelijk wordt gezien en met 6% kwalitatief beter. Daarnaast heeft de gever een betere reputatie in de ogen van de ontvanger. 

Laat als duurzame relatiegeschenken bijvoorbeeld een waterfles bedrukken met logo. Dit accessoire is voor iedere doelgroep geschikt. Of je het item nu aan klanten in de sportschool wil geven, het onderwijs, de zorg of je eigen personeel. Een ander mooi eco geschenk is bijvoorbeeld een bedrukte tas gemaakt van rPET (gerecyclede materiaal), organisch katoen of jute. Ook dit item kan iedere dag gebruikt worden en laat zich goed aanpassen aan iedere doelgroep.

2. Let´s go green!

Over groene producten gesproken, we kunnen dit nog meer letterlijk nemen. Een grote trend voor relatiegeschenken in 2022 is het weggeven van kweek kruiden, planten en bloemen. Dit kun je zien in de traditionele vorm, maar ook verpakt in bijvoorbeeld notitieboekjes of potloden. Zo zitten er in de kaft van dit soort notitieboekjes zaadjes verstopt. Wanneer het boekje vol is kun je haar planten om er vervolgens een plant uit te zien groeien. Een heel unieke gift met een verhaal!

3. Geschenken voor thuiswerkers

Helaas is de verwachting dat we ook in 2022 nog veel vanuit huis zullen werken. Op zijn minst aan het begin van het jaar. Ook afgelopen jaar zagen we een enorme groei in de thuiswerk relatiegeschenken. Zowel werkgevers als personeelsleden willen graag hun werk goed uit kunnen voeren vanuit huis. Dit kan bijvoorbeeld met producten als een computermuis met muismat, webcam covers, pennen, notitieboekjes, usb sticks en hubs et cetera.

Wanneer je deze items laat bedrukken met jouw logo, voelt de ontvanger zich ook meer verbonden met het bedrijf. Zeker nu we onze collega´s enkel zien vanaf een scherm en we niet meer naar kantoor gaan.

4. Technologische gadgets

Een andere trend voor 2022 is die van de gadgets met logo. We zijn steeds handiger geworden in het besturen van apparaten en willen dat deze ons leven vergemakkelijken en aanvullen. Denk aan zelfbesturende stofzuigers of smart verlichting. Ook qua relatiegeschenken kun je hier slim op inspelen! Geef bijvoorbeeld een bluetooth speaker met logo cadeau. Toegegeven; dit is een wat luxer relatiegeschenk, maar wel eentje waarmee jij als gever hoge ogen scoort. Andere populaire technologische gadgets voor 2022 zijn de powerbanks, koptelefoons, smartwatches en stappentellers.

5. Beschermende producten tegen corona

Last but not least is een gesignaleerde trend voor 2022 die van de relatiegeschenken die beschermen tegen covid en andere virussen. Denk aan de mondkapjes met logo (zowel de chirurgische, FFP2 en stoffen modellen), desinfecterende handgels, antibacteriële pennen en tussenschermen. Het allerbelangrijkste van deze relatiegeschenken is natuurlijk dat ze goed beschermen tegen virussen. Je toont hiermee als gever aan de veiligheid van je klant of personeel belangrijk te vinden. Door deze producten te laten bedrukken met logo genereer jij daarnaast meer zichtbaarheid. De mondkapjes bijvoorbeeld worden op veel plekken gedragen. Deze items zijn dus ook ideaal inzetbaar als merchandise.