Vijftienjarige Daniel Moragues uit Groningen jongste winnaar ooit op het NK Skateboarden Heren Senioren

De beste skateboarders van Nederland kwamen op 18 en 19 december 2021 naar Skatepark De Fabriek in Enschede, om te strijden voor de Nederlandse titel Street Skateboarden 2021. Daniel Moragues uit Groningen sloot de finale af met een perfecte run en drie moeilijke tricks waardoor hij de jongste winnaar ooit werd op het NK Skateboarden Heren Senioren.

GRONINGEN In verband met de recente Covid-19 maatregelen werd de wedstrijd zonder publiek gereden en onder een strikt COVID protcol. De kwalificaties finales op zondag werden daarom via een livestream online uitgezonden. Zo konden liefhebbers het NK toch nog live volgen.

Daniel Moragues, de pas 15-jarige Groninger liet het hele toernooi een 'steady' indruk achter. Bovendien noteerde hij een aantal perfecte runs.
Het kampioenschap begon zondagochtend met de kwalificaties. Het kostte Moragues weinig moeite om zich te plaatsen voor de finale met acht deelnemers. In de strijd om de medailles presteerde de talentvolle skater ook optimaal. Daarnaast maakte de concurrentie fouten, aanvankelijk hadden ze goede scores in hun runs maar in de vijf laatste rondes gingen ze vaak onderuit waardoor ze minder punten behaalden. Stadjer Daniel Moragues daarintegen bleef constant presteren.

In de loop van de avond sloot Daniel Moragues de finale af met een perfect run en drie moeilijke tricks waardoor hij de jongste winnaar ooit werd op het NK Skateboarden Heren Senioren. De eerste prijs leverde hem een cheque van 1500 euro op. Hij verwees de 29-jarige regerend kampioen Douwe Macare naar de tweede plaats.

Opvallend veel jong talent

Deze editie werd vooral gedomineerd door de jonge skateboardtalenten van Nederland, die in grote getalen naar Enschede waren afgereisd om zich te bewijzen. Oud-kampioenen Rob Maatman (31), Woody Hoogendijk (29), Robbin de Wit (30) en Douwe Macaré (29) deden allemaal mee, maar zagen de vijftienjarige Daniel Moragues uit Groningen er met de hoofdprijs vandoor gaan. Ook de elfjarige Tijmen Overbeek uit Utrecht wist zich in de finale te skaten en eindigde op een mooie zesde plaats.

Nominatie sporttalent van het jaar

Op het WK street Skateboarden in Rome in mei/juni 2021 eindigde Daniel Moragues al als beste Nederlander van de Nederlandse Selectie van de Skateboard Federatie.

Daniel Moragues is nu genomineerd als Sporttalent van het jaar 2021 van de provincie Groningen. Er zijn nog 4 topsporters genomineerd voor deze prijs. Op 18 januari zal de sportcommissie van het Huis van de Sport en Topsport Noord laten weten wie deze titel heeft gewonnen. Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen zit een fysiek sportgala er dit jaar niet in, maar vindt het evenement in januari 2022 in een online variant plaats. Het uitreiken van de sportprijzen en het eren van de sport(ers) van de provincie Groningen blijft hierbij centraal staan.