Twee weken geen treinverkeer tussen Groningen en Hoogeveen

GRONINGEN - ProRail verbetert van zondag 16 tot en met zondag 30 april het spoor bij Assen. Er is dan geen treinverkeer mogelijk tussen Groningen en Hoogeveen. NS zet bussen in.

ProRail past bij Assen het spoor aan zodat een keermogelijkheid ontstaat en er ruimte komt voor de extra pendeltrein Assen-Groningen die vanaf september in de spits gaat rijden. Verder wordt een aantal wissels weggehaald, waarmee er minder kans is op storingen, en worden het spoor en de overige wissels vernieuwd.
Lees verder na de afbeelding.
[caption id="attachment_70247" align="aligncenter" width="2689"]Afbeelding: ProRail Afbeelding: ProRail[/caption]

NS-bussen

Tussen Groningen en Assen en tussen Assen en Hoogeveen rijden snelbussen. ook rijden rechtstreekse snelbussen tussen Groningen en Hoogeveen (dus zonder tussenstop in Assen). De NS-bussen stoppen niet op Groningen Europapark, Van/ naar Groningen Europapark kan gebruik worden gemaakt van Qbuzz lijn 5 of Arriva-trein. Reizigers die ingecheckt zijn bij NS hoeven niet extra in- of uit te checken bij Arriva of Qbuzz. De NS-stopbussen stoppen niet bij station Haren zelf, maar bij het verderop gelegen transferium. Tussen het transferium en station Haren rijdt een pendelbus. De extra reistijd is 15 tot 45 minuten