Opening pop-up huiskamer Oranjewijk

GRONINGEN - Pop-up Huiskamer Oranjewijk werd zaterdag 1 december geopend. De opening werd verricht door wethouder (én buurtbewoner) Roeland van der Schaaf.

Bij de opening bleek dit fenomeen (een ontmoetingsplek voor alle buurtbewoners) gelijk al in een behoefte te voorzien, want de Huiskamer was bomvol met buurtbewoners.

Aletta van den Berg, van de werkgroep die het initiatief nam tot deze pop-up Huiskamer, heette wethouder Van der Schaaf welkom en overhandigde hem een ludiek cadeau: huiskamer sloffen. De wethouder pakte de hint gelijk op door toe te zeggen de komende maand zeker een middagje te komen tele-werken vanuit de Huiskamer. Een andere belangrijke gast deze dagen had ook gehoord van de opening, want Sint kwam ook nog even poolshoogte nemen.

Het initiatief van de Huiskamer vloeit voort uit de G 100 Oranjewijk, een bijeenkomst met honderd buurtbewoners van de Oranjewijk die eind september plaats vond. Daar werden allerlei ideeën verzameld die het leven in de buurt leuker kunnen maken. Eén van de ideeën waaraan velen behoefte bleken te hebben is een pop-up huiskamer, een plek middenin de Oranjewijk waar bewoners uit de Oranje- en Noorderplantsoenbuurt elkaar kunnen ontmoeten: zichtbaar, open, toegankelijk en laagdrempelig. Na overleg met de Jumbo supermarkt was er snel een mooie plek gevonden aan de Wilhelminakade 20, op de hoek van de Prinsesseweg naast de supermarkt.