Stichting Stadshelden van start met pizza-party

GRONINGEN - Groningen is een stichting rijker: donderdagavond 29 november vond de feestelijke start van Stichting Stadshelden plaats, een jongerennetwerk dat zich inzet voor bewoners van de gemeente Groningen met geen of weinig netwerk.

In het kerkgebouw De Fontein in Selwerd ontmoetten zo’n 20 jongeren onder het genot van een pizza een 20-tal ouderen. Een applaus klinkt nadat verteld wordt dat Stadshelden met dit pizzafeest officieel gestart is. De stichting heeft inmiddels al tientallen jongeren gekoppeld aan mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken. Op de beamer worden foto’s geprojecteerd waarop te zien is dat jongeren zich inzetten door tuinen op te knappen. Kleurrijke slingers en ballonnen geven de zaal kleur. “We zijn benieuwd wat er vanavond ontstaat tussen jong en oud,” aldus voorzitter Evert Sulman.

Informele zorg

“We mogen hem bellen als we hulp nodig hebben,” aldus een oude dame over een jongere die ze deze avond ontmoet heeft. Nadat de pizza’s gegeten zijn, wisselen verschillende aanwezigen telefoonnummers uit. “De één om elkaar beter te leren kennen, de andere voor informele zorg,” legt pionier Albert Veenstra uit.

Stadshelden wordt met een bedrag van € 55.000 gesteund door het Oranje Fonds, Kansfonds en VSB Fonds. Stadshelden wordt ondersteund door Inspiratienetwerk TijdVoorActie.