‘De verheffende waarde van een eenvoudig interieur’

GRONINGEN - In het kader van de tentoonstelling ‘Made in Stad – Stoelen van meubelfabriek J.A. Huizinga’ in het Noordelijk Scheepvaartmuseum, geeft dr. Lieske Tibbe op zondagmiddag 16 december een lezing over de ontwerpidealen rond 1900.

Soberheid is in die periode onder meubel- en interieurontwerpers het sleutelwoord, al kunnen daar ook de nodige vraagtekens bij gezet worden. De lezing van dr. Tibbe begint om 13.30 uur, deelname kost € 7,50 (museumkaarthouders betalen € 2,-) inclusief een kopje koffie/thee en een rondleiding door de tentoonstelling. Aanmelden is noodzakelijk en kan tot 10 december a.s. via info@noordelijkscheepvaartmuseum.nl .

De lezing is de tweede in een serie lezingen die die in het kader van de tentoonstelling ‘Made in Stad – Stoelen van meubelfabriek J.A. Huizinga’ wordt verzorgd door Stichting Huizinga Meubel Nederland. Na afloop van de lezing is er een rondleiding door de expositie 'Made in stad - Stoelen van meubelfabriek J.A. Huizinga'. Op 13 januari en 3 februari vinden de laatste twee lezingen uit de reeks plaats.