Muzikanten gaan improviseren bij VRIJDAG

Hoe werkt improvisatie? Speciaal voor muzikanten organiseert VRIJDAG op woensdag 5 december van 20.00 tot 22.00 uur de workshop ‘De zen en onzin van improviseren’. Leer alles over improvisatie onder leiding van Jan Kuiper, Digmon Roovers en Thom Brouwer.

Tijdens de workshop leren muzikanten op een toegankelijke manier hoe improvisatie werkt, hoe je het kunt leren, hoe je je linker- en rechterhersenhelft met elkaar kunt verbinden, maar vooral hoe ontzettend leuk het is om te kunnen improviseren.

Timon Abels, programmeur Muziek bij VRIJDAG: “Je leert spelenderwijs verschillende basisvaardigheden om met jouw eigen instrument in iedere willekeurige bezetting met je medemusici te spelen in iedere denkbare stijl. En, misschien het allerleukste: of je nu al heel goed kunt spelen of net een paar weken bezig bent... iedereen kan meedoen!”

De workshop is de derde en laatste uit een serie van drie. Tijdens de workshop maak je kennis met een van de drie basisonderdelen van muziek; ritme, melodie en harmonie. Je hoeft de eerste twee workshops niet gevolgd te hebben om aan deze workshop mee te kunnen doen.

Foto: Sjoerd Knol