Minerva met matrassen als kostuum: The Supreme Exodus LAB

GRONINGEN - Studenten van Academie Minerva zijn op dit moment bezig om een uitbundige collectie kostuums van de meest uiteenlopende materialen samen te stellen.

Materialen die worden gebruikt zijn bijvoorbeeld matrassen, poppen en vlaggen. De studenten maken de tentoonstelling onder de bezielende leiding van Antonio José Guzman, Artist in Residence 2018.

Op vrijdag 30 november om 16.00 uur wordt de tentoonstelling onder de titel The Supreme Exodus LAB geopend. Vier studenten van het Prins Claus Conservatorium geven dan een geïmproviseerde performance, geïnspireerd op het visueel gemaakte DNA van Guzman.

The Supreme Exodus LAB wordt afgesloten met een optocht door de stad Groningen op vrijdag 14 december om 15.00 uur. Tijdens de optocht lopen de studenten in de gemaakte kostuums en wordt de muziek door de conservatoriumstudenten gespeeld. De optocht vertrekt vanaf Praediniussingel 59 en eindigt in het Groninger Museum.

In april 2019 zullen de kostuums gedragen in een processie tijdens de Biënnale van Havana. Het project is onderdeel van The Supreme Exodus, een langlopend project waarin Guzman zich laat inspireren door de recente geschiedenis van migratie in Latijns-Amerika.