Voor 55 gezinnen tóch pakjesavond

GRONINGEN - Pakjesavond van Sinterklaas is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door de actie van Stichting Present Groningen kunnen de kinderen uit 55 gezinnen in de stad toch uitzien naar een heerlijk avondje met cadeautjes én bezoek van Sint en Piet.

Op dinsdagmiddag 4 december worden deze gezinnen bezocht door Sint en Piet. In samenwerking met de hulpverleners van diverse maatschappelijke organisaties en Groninger wijkteams zijn de verlanglijstjes van de kinderen tientallen gevende gezinnen of groepen gebracht. Zij hebben Sinterklaas geholpen met inkopen, het maken van gedichtjes en bakken van lekkernijen. Zo is er voor elk gezin een verrassingspakket samengesteld dat komende dinsdagmiddag door 6 teams van (hulp) Sint en Pieten bezorgd zal worden.

Stichting Present: een brug tussen mensen

Stichting Present Groningen is een organisatie die de betrokkenheid van burgers, bedrijven, kerken, buurten en andere sociale verbanden wil stimuleren en organiseren. Als makelaar in sociale betrokkenheid begeleidt Present groepen burgers bij een zinvolle en goed bestede actie. Vrijwillig en op projectbasis kunnen de groepen zich inzetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Zo slaat Stichting Present een brug tussen mensen.

Kijk op www.presentgroningen.nl voor meer informatie.