NBE selecteert Gronings talent voor Nieuwjaarsconcert

GRONINGEN - Dertien jonge componisten zijn geselecteerd voor de Finale van de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE).

Bijna 100 componisten stuurden dit jaar een compositie in voor de compositiewedstrijd. Afgelopen weekend vonden de halve finales plaats in het Akoesticum in Ede. 24 componisten uit heel Nederland streden daar voor een plek in de Finale, het slotstuk van deze compositiewedstrijd voor jonge componisten t/m 18 jaar. De halve finales hadden alles wat het Nieuwjaarsconcert zo bijzonder maakt: opwinding, lol, ontroering en vooral heerlijke muziek.

Op zondag 23 december spelen de laatste dertien componisten tijdens de Finale in Utrecht en gaat het om een plek in het Nieuwjaarsconcert, in het Concertgebouw in Amsterdam, uitgezonden op tv door BNNVARA. Na deze Finale is bekend welke drie componisten daar op het podium zullen staan met het NBE. De jonge componisten die nog in de race zijn ondermeer Laura Eisenga en Max Dorst uit Groningen.