Broedplaats en training BuitengewoonZijn.NU

GRONINGEN - Deelnemers van BuitengewoonZijn.NU werken samen aan het opstarten (of versterken) van projecten die hun omgeving leuker, leefbaarder of mooier te maken. Iedereen die in de gemeente Groningen 4 uur vrijwilligerswerk doet /gaat doen krijgt in ruil daarvoor de training aangeboden door de gemeente.

Deze training is voor mensen die een project of activiteit op willen starten in hun omgeving. Iedereen met een goed idee of in het kader van duurzaamheid, sociale cohesie, armoede en eenzaamheidbestrijding enzovoort kan meedoen met de training. Door deze broedplaatsen zijn de afgelopen jaren al honderden projecten gerealiseerd. Denk aan ruilkringen georganiseerd, dorpstuinen aangelegd bv op een voormalig voetbalveld, een uitje georganiseerd naar zee voor mensen die nog nooit de zee hadden gezien en een kookworkshop gehouden voor en door ouderen. De training bestaat uit tien bijeenkomsten en een wekelijks telefonisch coachgesprek. Er zijn buitengewone broedplaatsen in zeven steden in Nederland, waaronder in Groningen

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen een introductiebijeenkomst van BuitengewoonZijn.NU bezoeken. De introductiebijeenkomsten zijn op maandagavond 3 en 17 december en 7 en 14 januari op het Parcivalcollege, Merwedestraat 98 Groningen. Op 10 december en 8 januari zijn er nog twee extra introducties bij Link 050 in Groningen (Oude Ebbingestraat 55). De entree van de open avonden is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een open avond door een mailtje te sturen naar info@buitengewoonzijn.nu.

Voor meer informatie over BuitengewoonZijn.NU of de trainingsdata op www.buitengewoonzijn.nu.