Duchenne Gala Groningen brengt 100.000 euro op

GRONINGEN - Het Duchenne Gala Groningen heeft afgelopen zaterdagavond een recordbedrag van maar liefst 100.000 euro opgebracht. Het geld komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en behandeling van de fatale spierziekte Duchenne spierdystrofie.

Het gala vond plaats in de Oosterpoort en trok zo’n 330 bezoekers.

Deze dertiende editie van het Duchenne Gala Groningen werd gepresenteerd door Frits Sissing. De presentator, geboren in Groningen en bekend van de tv-programma’s zoals Tussen Kunst & Kitsch en Opsporing Verzocht, presenteerde met enthousiasme de avond. De belangeloos ingebrachte veilingkavels werden in rap tempo geveild door veilingmeester Arjen Damminga. Er was uiteraard ook aandacht voor waar het echt om ging, de ziekte Duchenne Spierdystrofie. Bij deze ziekte worden door het ontbreken van één eiwit (dystrofine) spieren langzaam afgebroken en steeds zwakker. De ziekte komt vrijwel uitsluitend voor bij jongens.

In Groningen wordt het werk van het Duchenne Parent Project sinds 1995 ondersteund door middel van het tweejaarlijkse Duchenne Gala Groningen, dat mogelijk wordt gemaakt dankzij de steun van vele trouwe sponsors en donateurs uit Groningen en omstreken.

Kijk voor meer informatie op: www.duchennenoord.nl.