Boek ‘Vervlogen jaren in Haren’

GRONINGEN - Het door Henk Werners geschreven boek over de geschiedenis van de gemeente Haren is op 31 oktober gepresenteerd en ligt thans in de boekwinkels van Boomker en Bruna in Haren.

De uitgave omvat 152 pagina’s met maar liefst 385 foto’s, die samen een compleet beeld geven over het verleden van de gemeente, namelijk van Helpman tot Noordlaren en van Eelderwolde tot Waterhuizen met alles wat er tussen ligt.

Het agrarische verleden met bijna alle boeren van toen, alsmede alle zakelijke panden van weleer, passeren in het boek de revue. Anders gezegd, de verandering naar een forensengemeente neemt in het boek een ruime plaats in. Het boek heeft een A-4 formaat, is in kleur en met een stevige omslag en kost € 19,50.

Als bijzondere noot kan opgemerkt worden dat de fraaie en uitgebreide uitgave met geschiedenis- kronieken vrijwel samenvalt met het opdoeken van de gemeente. Aldus kan geconcludeerd worden dat dit unieke boek over Harens verleden, inclusief de veranderingen in woord en beeld, op een perfect moment tot stand is gekomen. Het huidige tijdstip biedt daarbij ongetwijfeld ook soulaas als geschenk voor allerlei doeleinden.

De auteur is eventueel bereiken op telefoonnummer 050-5346529.