ESNS publiceert longlist genomineerden Pop Media Prijs 2018

GRONINGEN - ESNS (Eurosonic Noorderslag) publiceert de longlist met genomineerden voor de Pop Media Prijs 2018. Middels het stemformulier kan het publiek drie favorieten selecteren, waarna de jury zich buigt over de genomineerden en drie kandidaten voor de shortlist selecteert.

De prijs, gepresenteerd door Buma Cultuur, wordt tijdens ESNS in Groningen voor de vijfentwintigste keer uitgereikt.

De Pop Media Prijs heeft als doel de stimulering van de Nederlandse popjournalistiek in de breedste zin van het woord. De prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist of aan een medium, waarbij vooral wordt gekeken naar bijzondere prestaties in het afgelopen jaar. Kandidaten zijn individuen of in een enkel geval initiatieven of projecten, vanuit alle geledingen van de media: pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film, fotografie. Hierbij gaat het in alle gevallen om publicaties met als onderwerp popmuziek.

Bekijk de longlist met genomineerden en breng een stem uit. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSebtRuVh1PwngoF3FON_-R8iljGmIRfHiMgD3a0lsf3gH5Rnw/viewform

De aankomende editie van ESNS vindt plaats in Groningen van 16 tot en met 19 januari 2019. Eerder maakte ESNS al de namen bekend van 173 opkomende Europese acts, die in januari op Eurosonic aantreden. In de komende weken worden meer namen bekendgemaakt voor zowel Eurosonic als Noorderslag.

Tickets voor het festival en registraties voor de ESNS conferentie zijn beschikbaar via esns.nl. De deadline voor het registreren voor het late-tarief van de conferentie verstrijkt op 7 december.