Kids First COP groep doet limonade in de ban

GRONINGEN - Gemiddeld consumeert elk kind zes kilo suiker per jaar uit zoete dranken tijdens schooltijd en kinderopvang. Bij Kids First COP zijn zoete dranken tijdens de kinderopvang zijn voortaan taboe.

Uit de ervaring van andere kinderopvangorganisaties en basisscholen die overstappen op drinkwater blijkt dat ouders wel willen dat hun kinderen meer water drinken, maar is het eerder de norm om pakjes te drinken. Toen Kids First COP groep in aanraking kwam met de campagne ‘DrinkWater’ werd besloten dat daar verandering in moet komen. Het is een campagne waar meerdere organisaties aan mee doen met de gedeelde ambitie dat kinderen gezond kunnen opgroeien. Kids First COP groep is enthousiast over deze campagne en heeft besloten om deze campagne te lanceren binnen haar locaties. Deze campagne sluit ook goed aan bij het preventieakkoord dat onlangs ondertekend is.

De kinderen van opvanglocaties in de Groningse wijken De Hoogte en de Indische Buurt ontvingen in het kader van dit project allen een bidon om te vullen met water, te gebruiken tijdens de opvangdagen. Eerder werden al bidons verspreid in Selwerd en Beijum.