Arjen Lubach in de klas bij IMC Weekendschool

GRONINGEN - Zaterdag hebben de derdejaarsleerlingen van de IMC Weekendschool Groningen een hele bijzondere gastdocent in de klas gehad: Arjen Lubach.

Op de IMC Weekendschool ervaren leerlingen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar elke zondag verschillende beroepen. De leerlingen organiseren in het laatste jaar hun eigen lessen. Derdejaarsleerling Nick de Hei wilde graag een masterclass presenteren van Arjen Lubach krijgen. Lubach had vrijdag en zaterdag de try-out van zijn theatertour 'Arjen Lubach Live!' in de USVA en wilde graag de wens van Nick in vervulling laten gaan.

De leerlingen mochten voor de show aan een kijkje backstage nemen onder leiding van USVA programmamaker Bram Douwes. Zo zagen zij de ruimte waar Lubach zich voorbereid voor de voorstelling en de theatherzaal waar de voorstelling plaats vond die avond. Ook kregen zij de kans om Arjen het hemd van het lijf te vragen over zijn carrière, BN’er zijn en kregen zij veel tips over hoe je het beste kan presenteren. "Als ik kijk naar de 12-jarige Arjen zou ik graag tegen hem willen zeggen: Het maakt niet uit wat iedereen om je heen denkt en wil, doe wat jij leuk vindt en goed in bent. Dan komt het altijd goed." Doorvragen kunnen ze in ieder geval al: Sara: "Hoeveel verdien je?" Arjen: "Genoeg" Sara: "In cijfers". Leila: "Heb je rituelen voordat je het podium op gaat?" Arjen: "Ik moet iedereen achter de schermen een boks geven, anders gaat het fout."