Meezing+café VRIJDAG: van smartlap tot Rolling Stones

GRONINGEN - Wie graag zingt kan vrijdag 30 november naar het Meezingcafé aan de Sint Jansstraat 7 in Groningen. De deuren openen om 20.00 uur en de entree is gratis.

Elke maand organiseert het +Café samen met VRIJDAG een Meezingcafé om deelname van 55-plussers aan de samenleving te bevorderen. “Maar het Meezingcafé is niet aan leeftijd gebonden: jong en oud zingen samen in een ongedwongen sfeer, van smartlap tot Rolling Stones”, aldus organisator Jeanette Kappelhof. Er is gitaar- en/of pianobegeleiding van docenten van VRIJDAG, de songteksten worden op een groot scherm geprojecteerd en de bar is geopend. Elke avond heeft meestal een thema en verzoeknummers worden (indien mogelijk) ook gehonoreerd. Dus loop gerust even binnen, of blijf wat langer, om een avondje gezellig te zingen.

+Café

In het voorjaar van 2015 werd het +Café gestart als samenwerkingsproject van VRIJDAG en de stichting Groningen Plus. Naast het Meezingcafé heeft het +Café op dinsdag een inloopmiddag waar plussers elkaar treffen om ervaringen uit te wisselen, samen activiteiten te ontwikkelen en kennis te maken met verschillende culturele activiteiten.

“De bezoekers maken met elkaar het programma voor de dinsdagmiddagen. Er is een programmacommissie gevormd die elke maand op een donderdagmiddag een bijzondere activiteit organiseert. En op de laatste vrijdagavond van de maand is er het Meezingcafé.”

Een Leven Lang Kunst

Als penvoerder van Een Leven Lang Kunst, het Groningse programma van ‘Lang Leve Kunst. Op weg naar Age Friendly Cities’ van het Fonds voor Cultuurparticipatie, verzamelt, verbindt en organiseert VRIJDAG regelmatig activiteiten voor plussers.