Groninger Museum met Grrrom!

GRONINGEN - Groninger Museum presenteert vanaf 24 november Grrrom! Een tentoonstelling met een staartje. Het museum ging op zoek naar kunstwerken waarop niet de mens of het landschap, maar het dier centraal staat.

De beestenboel omvat schilderijen, tekeningen, sculpturen en installaties uit de collecties oude, moderne en hedendaagse kunst. Bekijk de ontroerende hondenportretten van de Groninger schilder Otto Eerelman, koeien van de Haagse School, Mexicaanse papier-maché monsters en Japanse prenten met paarden op het slagveld. Sommige dieren hebben een symbolische betekenis, zoals de Aziatische karper die, tegen de stroom inzwemmend, eigenschappen als moed, kracht en volharding symboliseert. Andere dieren lijken juist alleen om hun schoonheid te zijn afgebeeld.

Activiteiten

Kinderen kunnen meedoen aan een speurtocht langs alle dieren en is er een audiotour in drie talen (Nederlands, Engels en Duits). Ook lopen er in het weekend Praatjesmakers rond, die samen met bezoekers verhalen maken over de kunstwerken. Daarnaast kunnen kunstenaars van alle leeftijden in het weekend van 12.00 tot 16.30 uur in het atelier terecht om hun eigen fantasiedier te bedenken en te knutselen.

Te zien tot en met 31 maart 2019. Kijk op groningermuseum.nl voor meer informatie en om vooraf tickets te bestellen.