Autodeler MyWheels nu ook in Stad

GRONINGEN - Duurzaamheid en gemak gaan hand in hand. Zo staan sinds kort op tien plekken in Stad de zogeheten deelauto’s van autodeler MyWheels.

Even online reserveren en je kunt de auto openen met je smartphone. Geen abonnementskosten en borg; voor minder dan tien euro ben je onderweg. Hoewel het gemiddelde autobezit per Groninger lager is dan landelijke cijfers, slibt de stad toch dicht. De gemeente Groningen wil meer ruimte op straat. Het plaatsen van deelauto’s draagt daaraan bij. Vandaar dat de gemeente in zee gaat met MyWheels.

MyWheels is een sociale onderneming en streeft niet naar winstmaximalisatie. Door autodelen te stimuleren wil MyWheels bijdragen aan minder CO2 uitstoot, leefbare buurten en sociale verbondenheid. De autobeheerders van MyWheels werken op vrijwillige basis bij de autodeler.

De plekken waar de nieuwe deelauto’s van Mywheels in Groningen geplaatst zijn: Radesingel, Rabenhauptstraat, Kapteynlaan, Kijk in het Jatstraat, Verlengde Visserstraat, Steentilkade, Hoendiepskade, Boterdiep, Moesstraat, Nassaulaan. Naast de deelauto’s van MyWheels, is het mogelijk via het MyWheels platform ook je eigen auto te delen met buurtgenoten of de auto van een buurtgenoot gebruiken. In beide gevallen wordt geld bespaard. En bovendien is het stukken beter voor het milieu en de leefbaarheid van de stad.

Meer informatie: mywheels.nl.