Onderwijsprijs Groningen naar Bellingwolde en stad Groningen

GRONINGEN - De winnaars van de Onderwijsprijs Groningen zijn CBS De Wegwijzer uit Bellingwolde (categorie Basisonderwijs) en Kamerlingh Onnes uit Groningen (categorie Voortgezet Onderwijs).

Gedeputeerde Eelco Eikenaar reikte de prijs, een bronzen olifant, dinsdagavond uit in het provinciehuis. Beide winnaars vertegenwoordigen Groningen in maart bij de finale van de Nationale Onderwijsprijs in Leiden.

De Wegwijzer en Kamerlingh Onnes waren ook winnaar van de publieksprijs, een cheque van 250 euro. De leerlingen mogen mee bepalen waar de school het geld aan besteedt.

Het eigen vak MAD (Media, Art & Design) is een bijzondere combinatie van Kunst en Informatica. Met analoge en digitale materialen en technieken ontwerpen de leerlingen werkstukken die niet alleen oplossingen bieden voor maatschappelijke problemen, maar die ook verwonderen en ontroeren. De jury toont zich aangenaam verrast: ‘Het nieuwe vak opent ook echt een nieuwe wereld. De opdrachten zijn veelzijdig, uitdagend en maatschappelijk relevant. Origineel, en ook zeker overdraagbaar naar andere scholen.’

Initiatiefnemer van de Nationale Onderwijsprijs is het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP). De tweejaarlijkse prijs is in 1993 ingesteld om de creatieve kanten van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen. In iedere provincie wordt een provinciale onderwijsprijs uitgereikt.