Repair Café Groningen in de binnenstad

GRONINGEN - In de binnen van Groningen stad is 24 november een Repair Café. Mensen kunnen hier hun kapotte spullen laten repareren. De organisatie is in handen Repaircafé Groningen, in samenwerking met het Clubhuis voor Doven.

De locatie is het Clubhuis, gelegen aan de Munnekeholm 4 in de binnenstad, van 13.00 tot 17.00 uur.

Op deze zaterdag hebben we extra aandacht en spullen van de anwb ter beschikking gekregen om iedereen te helpen met de fietsverlichting! In het kader van de anwb fietsverlichtingscampagne.

In een Repair Café kunnen mensen hun kapotte spullen laten repareren zoals broodroosters, lampen, speelgoed, stoelen, kleding of servies. Alles wat het niet meer doet, is welkom en komt in aanmerking voor gratis reparatie. Gereedschap en materialen zijn aanwezig. Er zijn diverse vaklieden aanwezig om reparaties uit te voeren. Zo kunnen kapotte broodroosters of stoelen waarvan een poot loszit een tweede leven krijgen en weer een tijdje mee. Spullen blijven hierdoor langer in gebruik. Er is altijd een leestafel en voor de inwendige mans wordt ook gezorgd, waarmee we tevens willen benadrukken dat we ook het sociale aspect belangrijk vinden.

Door het (zelf) repareren van spullen te promoten, wil Repaircafé Groningen bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. In Nederland wordt ontzettend veel weggegooid. Ook dingen die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. “Wij laten zien dat zelf repareren goed is voor de aarde, voor de portemonnee en voor het humeur” aldus Adri Groenendal van Repaircafé Groningen.