D66: Groningen Host City voor WK-vrouwenvoetbal

GRONINGEN - D66 wil Groningen als host-city voor het WK-vrouwenvoetbal in 2027. Kandidaat-raadslid Sander Claassen: “Politiek Den Haag heeft vandaag aangegeven dat het WK voor vrouwen in 2027 naar Nederland moet komen.

Wat D66 betreft is Groningen dan een van de speelsteden. Het is een mooie gelegenheid om te laten zien dat ook in topsport niets boven Groningen gaat. We hebben een prachtig stadion, en veel Groningers genieten van onze Oranje Leeuwinnen. We willen daarbij graag samenwerken met de KNVB om activiteiten te organiseren voor verschillende doelgroepen.”

Gronings idee

De regeringscoalitie wil dat Nederland het WK vrouwenvoetbal in 2027 gaat organiseren. Vandaag heeft het Groningse D66-Tweede Kamerlid Antje Diertens minister Bruno Bruins (Sport, VVD) tijdens een debat oproepen om met de KNVB in gesprek te gaan en te kijken wat hiervoor vanuit de overheid nodig is. Het plan kreeg steun van de coalitiepartijen VVD, CDA en ChristenUnie. Minister Bruins reageerde welwillend op de vraag van D66. Voetbalbond KNVB deelt de ambitie om het WK vrouwenvoetbal in Nederland te organiseren.